Judica ry haluaa toimia vastuullisesti sekä judicalaisten että muiden terveydentilaa ja hyvinvointia ajatellen.

Judica ry seuraa aktiivisesti COVID-19 -tilannetta ja arvioi erikseen jokaisen tapahtuman järjestämismahdollisuutta virustilanteen sekä viranomaisten ohjeistuksen perusteella. Judica ry:n jäsenten sekä muiden tapahtumiin osallistuvien tahojen terveys on ensisijaisen tärkeää ainejärjestömme toiminnnassa.

Uusi koronavirus (SARS-CoV-2) tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastanut henkilö yskii tai aivastaa. Lähikontaktissa korona voi tarttua myös kosketuksen välityksellä, jos sairastunut on esimerkiksi yskinyt käsiinsä ja on sen jälkeen koskenut toiseen ihmiseen. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että jokainen Judica ry:n tapahtumiin osallistuva huolehtii asianmukaisesta käsi- ja yskimishygieniasta. Myös tarpeetonta lähikontaktia toisiin ihmisiin tulee välttää.

Seuraavat ohjeistukset koskevat jokaista Judica ry:n tulevaa tapahtumaa:

• Pese käsiäsi ainakin 20 sekunnin ajan aina tullessasi tapahtumiin sekä lähtiessäsi tapahtumista.
  • Käytä käsidesiä, kun sinulla ei ole mahdollista pestä käsiäsi. Judica ry tarjoaa tapahtumissaan käsidesiä jäsenten käyttöön.
  • Yski oikein: älä yski käsiisi, vaan nenäliinaan tai paidan hihaan.
  • Vältä tarpeetonta lähikontaktia muihin ihmisiin. Pyri pitämään 1-2 metrin väli muihin ihmisiin.
  • Älä jaa juomiasi toisten kanssa. Juo vain omasta kupistasi.
  • Älä osallistu tapahtumiin, jos tunnet olosi kipeäksi. Katso tarkemmat tiedot koronan oireista THL:n sivuilta.
  • Mikäli kuulut riskiryhmään, harkitse tapahtumiin osallistumista aina erikseen tilanteen ja tapahtuman luonteen mukaan.
  • Ulkomaanmatkan jälkeen pysy kotona vähintään kaksi viikkoa ennen kuin osallistut Judica ry:n tapahtumiin.

Jos sinulla herää lisäkysymyksiä koronaviruksen torjumisesta ja ennaltaehkäisemisestä Judica ry:n toiminnassa, ota yhteyttä Judica ry:n hallitukseen. Päivitetyt tiedot virustilanteesta ja uusimmat suositukset löydät THL:n verkkosivuilta. Judica ry toivoo jäsentensä noudattavan sekä tämän dokumentin että THL:n nettisivujen suosituksia koronaviruksen torjuntaan ja ennaltaehkäisyyn liittyen.

Lähteet: THL